HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Lecher antenne

Wat is een Lecher Antenne?

De Lecher Antenne is een meetinstrument ontwikkeld door de Duitse fysicus Dr. Schneider en genoemd naar wijlen de Oostenrijkse natuurkundige Dr. Ir. E. Lecher (1856-1926).
De heer Lecher ontwierp een elektrisch geleidesysteem bestaande uit twee evenwijdige draden die elektromagnetische golven kunnen geleiden. Deze vinding is toegepast o.a. in de dakantennes van de TV. De lusantenne vormt door haar afmeting een resonantiekring waarin zich een staande golf ontwikkelt. Deze staande golf veroorzaakt een zeer gering wisselend potentiaalverschil tussen de open einden van de lus. Via een coaxiaalkabel wordt dit potentiaalverschil naar het TV-toestel geleid en daar versterkt tot beeld en geluid.

Hoe werkt de Lecher Antenne?
De Lecher Antenne bestaat uit een plaatje van epoxyhars met daarop een schaalverdeling in centimeters. Op dit plaatje is een koperen lus aangebracht, een zogenaamde lecher-transmissieleiding. Hierover is een schuifje met daarin een koperen draad. Het schuifje is beweegbaar bevestigd. Door het schuifje te bewegen wordt de meetlus langer of korter, waardoor men een gewenste golf- of greeplengte kan instellen.

Aan het einde van de meetlus is een dipoolantenne (halve golf antenne) gemonteerd in de vorm van twee staafjes. Die dienen als twee handvatten. Door de antenne in een veld te bewegen ontstaat door de veldwisseling een kleine spanning.

Bij het vastpakken van beide handvatten ontstaat een potentiaalverschil en loopt er een heel klein stroompje via onze huidzenuwen naar onze hersenen. De hersenen geven een onbewuste spierreactie en de Lecher Antenne in onze handen beweegt dientengevolge.
Wordt de antenne op een andere greeplengte ingesteld dan zal de antenne op deze nieuwe greep- of golflengte reageren en niet op de vorige instelling.

Door intensieve training van ons waarnemingsvermogen kunnen we ons zenuwstelsel conditioneren op de zeer zwakke signalen uit de handvatten. Na voldoende oefening ontstaat er als respons op iedere impuls een onbewuste reflex via het ruggenmerg, die een spiercontractie veroorzaakt in de onderarmbuigspieren.
Het gevolg is een geleidende polsbuiging die we ervaren als een geringe uitslaande beweging van de Lecher Antenne die we in de handen houden.

Door een magneetstaafje in één van de holle handvatten van de Lecher Antenne te plaatsen, kunnen we de onderzoekpegel onder de lus van de antenne een gewenste polariteit geven en de verhouding van de plus- en min-gepoolde energie van een energieveld meten. Het kan het totale energieveld van het lichaam zijn, maar ook het energieveld van een afzonderlijk orgaan.

Wanneer wordt de Lecher Antenne gebruikt?

Gebruik van Lecher antenne

Gebruik van Lecher antenne

De Lecher Antenne kan worden gebruikt bij het testen en/of meten van:
- medicatie
- voedingsmiddelen
- geopathische belasting
- elektromagnetische energie
- energieveld van mens, dier en plant
- alle organen en orgaanstelsels van mens en dier
- energieveld van een ruimte
- energieveld van materie zoals hout, stof, verf etc.
- al het andere dat testbaar en meetbaar is

Informatiebron: E. Laarakker, 7 Connecties en Rob Tax,Oiko-Biologoica