HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Visie

“We do nothing, we only help and encourage the doctor within”

van Albert Schweitzer

Holisme is meer dan de som der delen.
Op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel, geestelijk) wordt gekeken en gewerkt.

Ieder mens en ieder dier beschikt in meer of mindere mate over het vermogen zichzelf te ontwikkelen. Dit is een belangrijke eigenschap, want het is juist dit vermogen dat kan helpen bij het omgaan met bepaalde situaties tijdens het trainen van ons dier of in ons persoonlijk leven. Het is een aspect van het leven waarover we in alle omstandigheden zelf iets te zeggen hebben. Het is dit vermogen waarop holistic coaching een beroep doet.

Op het moment dat u vastloopt in uw training, tijdens de wedstrijden of het privéleven en u  heeft het gevoel dat u er iets aan ‘moet’ doen, is holistic coaching één van de middelen die u kunt inzetten.

Als holistic coach help ik u het ‘probleem’ helder te krijgen, doelen te stellen en begeleid ik u om weer ‘op gang’ te komen.  Inzicht in oorzaken versnelt het individuele herstelproces, geeft weer zin aan uitdagingen en eventueel het inslaan van een veranderingsproces. Het herstellen ofwel optimaliseren van de individuele mogelijkheden leidt uiteindelijk naar een grotere levensvreugde en een beter functioneren van jezelf en/of je dier.

Optimaal mogelijk welzijn is een voorwaarde om met volle teugen van het leven te kunnen genieten. Onze moderne maatschappij en het verlangen naar prestaties in de sport vragen veel van ons gestel. Hetzelfde geldt voor onze dieren. Daarom hebben ze beiden extra zorg nodig voor lichaam en geest om het natuurlijke evenwicht te behouden. Onze dieren krijgen vaak eerder aandacht dan wijzelf. Wij vergeten onszelf gemakkelijker dan onze auto.

Belangrijk is te weten dat u als cliënt zelf het antwoord heeft op de vragen die u heeft. U heeft er op dat moment echter geen toegang toe of u durft zich er geen toegang toe te verschaffen. Op het gebied van training en wedstrijddeelname is het prettig via de jarenlange ervaring van de holistic coach inzicht te krijgen in de psyche van uw dier. Als holistic coach help ik u antwoorden te vinden. De holistic coach zorgt voor de juiste omstandigheden en brengt de juiste instrumenten mee zodat u of u en uw paard het proces kunnen doorlopen.

Een belangrijk instrument dat mij als holistic coach ter beschikking staat ben ikzelf (zie de beschrijving onder ‘Wie ben ik?’). Daarnaast heb ik verschillende methodieken en behandelvormen tot mijn beschikking. Voorbeelden  daarvan zijn : Quantum Touch®, de Bowen Techniek, complexe homeopathie, fytotherapieorthomoleculair advies, acupressuur, resonantie therapie (biosensor), radiësthesie (Lecher Antenne), Bach Bloesem Remedies, dressuurinstructie van basis tot Intermediaire II, trainingsadviezen, voeding, HZH-Methode, numerologie, Anatomy Trains, animal communication. De juiste mix wordt bepaald door het probleem dat wordt ingebracht, de persoon die u bent of het paard dat u berijdt en het doel dat u wilt bereiken.