HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Bowen Techniek

Wat is de Bowen Techniek

Deze techniek is een helende behandelingsvorm waarbij met duimen en vingers een rollende beweging over spierweefsel gemaakt wordt op specifieke plekken van het lichaam.
Het is een zachte methode waarbij niet gemanipuleerd of rechtgezet wordt en het is geen massage. De behandeling stimuleert het lichaam een betere balans te zoeken, pijn te verminderen en klachten te herstellen. De behandeling is zacht, subtiel en ontspannen en kan bij jong en oud worden toegepast. Dit alles maakt deze techniek zo speciaal.

De Bowen Techniek spreekt bij zowel mensen als bij dieren het centrale zenuwstelsel aan, het helpt spierspanning op te heffen, helpt niet optimaal functionerende nieren herstellen en wordt het lymfestelsel gestimuleerd.

Gedurende de behandeling zijn er voortdurend pauzes van enkele minuten waarin mens (en paard/dier) met rust worden gelaten en het lichaam de gelegenheid gegeven wordt de informatie die wordt gegeven door de zachte rolbewegingen te kunnen opnemen. Zodat kleine veranderingen kunnen plaats vinden.

Een behandeling duurt 45 tot 60 minuten en meestal zijn 2 tot 3 behandelingen, één per week, voldoende om veranderingen in gang te zetten. Individueel kan daarna bekeken worden of het raadzaam is het aantal behandelingen uit te breiden of de behandelingen met regelmatige tussenpozen te geven.
‘Chronische’ aandoeningen vragen vanzelfsprekend een langer behandeltraject.

Voor meer informatie zie www.bowen.nl