HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Bach Bloesem Therapie

Wat is Bach Bloesem Therapie

De Bach Bloesem Therapie is de behandelwijze, die gebruik maakt van de 38 Bach  Bloesems.
Deze Bach Bloesem Remedies (BBR) zijn ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886-1935).Dr Bach was arts en geloofde dat levenshouding en denkwijze een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekte. Deze overtuiging wordt steeds meer erkend.

“Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel”, zei Dr. Bach.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach


De remedies hebben tot doel de patiënt te ondersteunen in zijn strijd tegen ziekte. Door emotionele factoren, als neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma, die genezing belemmeren, te behandelen. Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en bezorgdheid en zijn met name behulpzaam bij veel klachten van algehele moeheid en onwelzijn, zonder specifiek medische diagnose.

De remedies kunnen eventueel ook gecombineerd gebruikt worden met medische of andere behandelingsmethoden; zij zullen geen nadelige invloed hebben op de werking van deze behandelingsmethoden of middelen; ook niet op homeopathische middelen. De remedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Zij hebben een milde werking en kunnen worden gebruikt voor iedere leeftijd, zowel pasgeborenen als ouderen.

Zij zijn ook heilzaam voor dieren en planten.