HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Acupressuur

Wat is Acupressuur

Acupunctuur en acupressuur zijn zeer oude geneeswijzen die hun oorsprong vinden in China. Ze zijn meer dan 4000 jaar oud.

Met acupressuur kunnen storingen worden weggehaald zodat de overprikkeling van het zenuwstelsel verdwijnt en het lichaam zelf weer aan de slag kan.

Acupressuur wordt ook wel drukpuntmassage genoemd.

Wanneer wordt Acupressuur gebruikt

De holistic coach past acupressuur alleen toe bij het paard. En dan nog alleen wanneer het paard na intuïtief testen heeft aangegeven dat het er mee instemt.

Dit heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat de Shu-punten op de mediale tak (voor het fysieke effect) en de  laterale tak (voor het psychische effect) van de Blaasmeridiaan worden behandeld.

De meeste paarden ervaren het als zeer prettig. Het heeft een ontspannende werking op de geest, maar ook toegepast voor of na de wat zwaardere trainingsarbeid krijgt het een preventief karakter, zodat o.a. rugblessures tot een minimum beperkt kunnen blijven.

In sommige situaties, nadat ook dat eerst getest is, worden Bla60 (het meesterpunt voor pijn) en Ma36 (immunostimulatie) meegenomen in de behandeling. Niet in combinatie met de Bowen Techniek.

Het Bah Hui punt wordt bijna altijd meegenomen in de behandeling aangezien het een gunstige uitwerking heeft op de behandeling en de andere punten versterkt. Echter niet in combinatie met de Bowen Techniek.