HUMANIMAL Holistic coaching
Geerteke Kroes
 

Case studies

Bekkeninstabiliteit

Vrouw, 35 jaar, 7 behandelingen

J. had al enkele jaren last van bekkeninstabiliteit. Na drie behandelingen kreeg J. last van hoofdpijn en diaree. Het lichaam was zich aan het schoonmaken.
Ook psychisch kwam er veel los, zij maakte enorme sprongen in haar ontwikkeling. Na 7 behandelingen was de pijn verdwenen en het bekken stond weer zoals het hoort. Daarna heeft ze geen nieuwe behandelingen nodig gehad.

Hooikoorts

Man, 39 jaar, 6 behandelingen

Sinds 12 jaar heeft R. last van ernstige hooikoorts. Door gebruik van medicijnen werd het steeds erger. Hij was zeer sceptisch, maar door wanhoop heeft hij toch een behandeling afgesproken.
Na de eerste behandeling namen de klachten zienderogen af. Na 6 behandelingen was alles nagenoeg verdwenen en kan hij nu weer genieten van het voorjaar.

Val van een paard

Man, 18 jaar, 6 behandelingen

F. viel van een paard tijdens een wedstrijd op een bijeenkomst van zijn club in 1997. Hij blesseerde zijn rug met deze val en had pijn in het linker ondergedeelte wat er altijd was en soms uitstraalde naar zijn been. Röntgenonderzoek had aangegeven dat er niets verkeerds zat. De specialist noemde het een zwelling. F. beschreef het als een scherpe stekende pijn. Lang lopen was erg pijnlijk. Moest daarna gaan liggen om verbetering te krijgen. Veel staan, zitten, wandelen was niet mogelijk wat hem erg beperkte in zijn dagelijkse leven.
Na 3 behandelingen was de pijn duidelijk verminderd. Na 6 behandelingen kon F. weer probleemloos paardrijden.

Ademhalingsproblemen

Ruin, 9 jaar, 4 behandelingen

D. is een 9-jarige grote, donkerbruine ruin (V. Donnerschlag), die wedstrijden loopt op Z2-niveau. Hij kreeg te maken met ademhalingsproblemen die leken te wijzen naar bronchitis. Een bloedonderzoek werd verricht omdat tevens aanwezigheid van de Ziekte van Pfeiffer werd vermoed. Het paard werd snel moe en had een hoge ademhalingsfrequentie. Voor alle zekerheid schreef de veearts een antibioticumkuur voor. De longen zaten vol met slijm. Na 2 maanden was de situatie van D. niet veel veranderd. In januari 2004 werd een bronchoscopie gedaan, waaruit geen allergische of bacteriële invloeden naar voren kwamen. De ademhalingsproblemen verbeterden enigszins na toedienen van Vectolin spray. Het beeld bleef echter wisselvallig.
In juli 2004 werd de behandeling gestart met homeopathie, Bach Bloesem Remedies en de Bowen Techniek ondersteund door ‘animal communication’. Één behandeling en een maand later had D. al meer ‘lucht’, leek wat vrolijker en opgewekter, waardoor zijn deelname aan de selectiewedstrijd Z2-dressuur op 1 puntje na een plaats in de finale opleverde. Na 4 behandelingen kon D. weer volledig meedraaien in het wedstrijdcircuit.

Artrose

Haflingerruin, 13 jaar, 1 behandeling

De ruin liep duidelijk onregelmatig. Eind 2003 was na een onderzoek door de veearts wegens veelvuldige onregelmatigheid artrose aan beide voorbenen geconstateerd. Na lange revalidatie in juni 2004 langzaam het rijden weer opgepakt en leek het goed te gaan. Tot november 2004. Toen ging het weer mis. Medio december 2004 een Bowen behandeling gegeven gecombineerd met  ‘animal communication’. Tijdens het gesprek met de eigenaresse over de uitkomst van de ‘animal communication’ kwamen verschillende emotionele aspecten en veel onbeantwoorde vragen aan de orde.

Eigenaresse,  31 jaar 5 behandelingen

Grote gevoeligheid in gebied stuitje wegens 2 x kneuzing. Eveneens kneuzing in rug. Ook daar gevoeligheid. Op 14-jarige leeftijd van een paard gevallen.
Situaties op de werkvloer waar steeds tegenaan werd gelopen. Een oplossing werd gezocht in het vluchten in ‘oude verkrampende gedragspatronen’. In de loop van de behandelingen laat het lichaam zich voelen. Tintelende sensaties en prikkelingen. Op de hurken zitten gaat beter. Restant keelontsteking wordt opgelost. Spanning in het lichaam wordt steeds sneller zelf opgemerkt in schouder- en ruggebied. Ademhalingsoefeningen tijdens paardrijden helpen het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning. Op de werkvloer heeft deze bewustwording eveneens een positief effect op de onderlinge verstandhoudingen en het herkennen van de eigen ‘oude gedragspatronen’.

Twee maanden na de laatste behandeling eigenaresse

De ruin reageert erg goed op het hervinden van het fysieke en emotionele evenwicht van zijn baasje, waarvan het verbeteren/veranderen van haar rijhouding een belangrijk onderdeel is. Een ‘zitclinic’ is gevolgd.
De ruin loopt ‘de sterren van de hemel’. Dressuurmatig en bij buitenritten lijkt hij onvermoeibaar in de draf. Stalgenoten merken op dat de ruin met meer (veer)kracht loopt.